Followers

Selamatkan Income Bulanan Anda


Tengah sembang-sembang dengan Mrs Wife ni teringat nak share dengan semua tentang cara kami menyelamatkan income bulanan kami dengan cara yang mudah dan simple.


Seperti di dalam entry sebelum ni, kami berjaya menyewakan rumah kedai kami dan mendapat keuntungan Sebanyak RM 650.00 setiap bulan. Dengan RM 650.00, kalau ada kereta Persona or Waja or Myvi, dah boleh bayar kan? Dengan cara ini, boleh save duit gaji kita. Rasa seperti pakai kereta free. Betul tak? Gaji tak luak pun. Anda pun boleh fikirkan caranya.


Itu dulu ketika kami menggunakan kereta. Sekarang tidak lagi. Dah bagi adik ipar pakai. Sambung bayar sebab kami jarang menggunakan kereta. Yeay. Dapat kereta percuma. "Estima Legand". Duit untuk bayar kereta bulan-bulan ni kami dapat simpan. Sayang pulak nak pakai. So simpan lebih baik untuk kegunaan masa depan.

Setiap kali kami inginkan sesuatu, kami akan fikirkan cara untuk mendapatkan duit bagi menampung keinginan kami. Jika tidak, batalkan sahaja hasrat itu. Contoh, jika ingin beli kereta yang perlu bayar bulan-bulan RM 700.00, perlu cari income lain yang boleh mendatangkan sekurang-kurangnya RM 700.00 agar dapat menampung bayaran bulanan tanpa menganggu income tetap bulanan kami.

Anda bagai mana? Mesti setiap kali dapat gaji, habis bayar hutang dan maintenance hidup. Lepas tu pening kepala nak survive sampai hujung bulan. Jangan tersilap langkah dengan menggunakan Kredit Kad untuk menampung hidup. Amat-amat bahaya cara ini. Kami sehingga kini hanya menggunakan cash dalam apa-apa transaction. Bukan nak kata kami ni banyak duit tapi Ianya lebih selamat. Kalau takde cash, takde la berbelanja. Duduk diam-diam kat rumah, mengadap komputer. Hehehe, itu lah realiti hidup kami.

Selamat mencuba semua.

Mr Husband

0 comments:

Post a Comment